Головна » 2016 » February » 24

   24 лютого, в рамках відзначення 145-ої річниці від дня народження Лесі Українки, у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки розпочала роботу VІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Леся Українка і родина Косачів в історії та культурі України та Волині».

   З  нагоди 145-річчя від дня народження Лесі Українки, у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки, відбулась презентація книги «Слово, моя ти єдиная зброє…».

   У Художньому музеї відбулось відкриття виставки луцьких художників-графіків, яка приурочена до 145 річниці від дня народження Лесі Українки.

    Так назвали працівники Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського комплекс заходів з 15 по 19 лютого 2016 року, присвячений 145-ій річниці від дня народження славетної волинянки Лесі Українки.

   Волинський краєзнавчий музей продовжує серію цікавих зустрічей із циклу «Музейні посиденьки». Цього разу запрошуємо разом здійснити захопливу подорож яскравими моментами життя Лесі Українки, закарбованими у її фотопортретах і об’єднаними однією темою: «Магія її обличчя…». Усний журнал під такою назвою відбудеться 26 лютого о 14.00 год. в рамках відзначення 145-ої річниці від дня народження Лесі Українки.

   До 145-річчя від дня народження Лесі Українки науковцями Волинського краєзнавчого музею та його філіалу – Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, підготовлено та видрукувано видання Минуле і сучасне Волині та Полісся. Леся Українка і родина Косачів в історії та культурі України та Волині. Науковий збірник. Випуск 57. Матеріали VIII Всеукраїнської науково-практичної конференції, присвяченої 145-річчю від дня народження Лесі Українки, с. Колодяжне на Волині, 24-25 лютого 2016 року. Упоряд. А. Силюк, В. Комзюк. – Луцьк, 2016. – 290 с., іл.

   24 лютого у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки – філіалі Волинського краєзнавчого музею, відбулося урочисте відкриття VIII Всеукраїнської науково-практичної конференції «Леся Українка і родина Косачів в історії та культурі України та Волині», присвяченої 145-річчю від дня народження Лесі Українки.

   Про видану до 145-річчя від дня народження Лесі Українки науковцями Волинського краєзнавчого музею та його філіалу – Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, книгу Леся Українка. Слово, моя ти єдиная зброє... вже написала всеукраїнська газета «День».