Головна » 2016 » February » 24 » У Колодяжненському музеї презентували книгу Лесі Українки «Слово, моя ти єдиная зброє…»
21:02
У Колодяжненському музеї презентували книгу Лесі Українки «Слово, моя ти єдиная зброє…»
У Колодяжненському музеї презентували книгу Лесі Українки «Слово, моя ти єдиная зброє…»

   24 лютого, з нагоди 145-річчя від дня народження Лесі Українки, у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки, відбулась презентація книги «Слово, моя ти єдиная зброє…». Фінансову підтримку у її виданні здійснив Благодійний фонд «Волинь-2014».

   Виконавчий директор благодійної організації Володимир Кривович розповів присутнім, БФ «Волинь-2014» з початку свого заснування неодноразово долучався до видання книг: «Спочатку ми профінансували необхідну на війні книгу «Домедична допомога в умовах війни». А вже сьогодні ми розуміємо, що крім тих книг, які були вкрай необхідні спочатку проведення бойових дій на Сході, не менш важливою є й така книга, яку презентують сьогодні. Військовослужбовці, особливо на передовій, дуже часто відчувають себе самотніми та покинутими, їм потрібна наша постійна підтримка та допомога. У віршах Лесі Українки вони зможуть знайти відраду та слова заспокоєння. Згадку про те, що про них пам’ятають вдома».

   До книги вибраних творів увійшли поезії Лесі Українки та її драма «Бояриня», в яких найвиразніше звучить любов до України та до волелюбного українського народу, тривога та всеперемагаюча віра в його перемогу в багаторічній боротьбі за свободу.

   Книгу адресовано українським воїнам, які відстоюють незалежну Україну.

   Презентована книга Лесі Українки «Слово, моя ти єдиная зброє…» вже поїхала на схід України. В рамках візиту на Волинь та тісної співпраці між Благодійними фондами «Волинь-2014» та «Я – Волноваха» до офісу волинської благодійної організації завітав народний депутат України Дмитро Лубінець. Волинські благодійники передали для бібліотек міста побратима Луцька Волновахи книги Лесі Українки «Слово, моя ти єдиная зброє…» та книгу-пам’яті про загиблих волинських військовослужбовців «Волинський пантеон: Схід-2014».

Джерело: Благодійний фонд «Волинь-2014»

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 795 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]