Головна » 2016 » February » 10

   11 лютого 2016 року о 14.00 год. у конференц-залі Волинського краєзнавчого музею відбудеться година пам’яті до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

   Нині покровителем луцької громади є Святий Миколай. Проте існує і жіночий образ, який також колись був символом міста. Завдяки чому ці постаті вважаються покровителями міста? Короткі відповіді на ці запитання можна дізнатися з передачі «Історія без купюр»: Луцький герб» Волинської РДНТКУ. Більше про це розповідають в Музеї історії Луцького братства на виставці «Найясніша Панна vs Миколай-угодник, або дві гербові традиції Луцька».

   На початку лютого нинішнього року виставка-продаж картин Михайла Петрученка «Живописна мелодія» відкрилася у Торчинському історичному музеї імені Г.Гуртового.

   Усіх, хто не байдужий до історії України та цікавиться визвольною боротьбою нашого народу, запрошуємо відвідати п’ятий захід із циклу «Перемоги української зброї», присвячений «Холодноярській республіці», який відбудеться 12 лютого об 11.00 год. в приміщенні Волинського краєзнавчого музею.

   Виставковий сектор відділу комплексних наукових та науково-інформаційних проектів Інституту бібліотекознавства Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського організував книжково-ілюстративну виставку із циклу «Історична регіоналістика та історичне краєзнавство: Волинь».