Головна » 2016 » February » 23

   В області хочуть створити Музей етнографії Волині. Про це стало відомо 23 лютого під час розширеного засідання колегії управління культури облдержадміністрації.

   23 лютого із нагоди 145-річчя від дня народження Лесі Українки в музеї Лесі Українки СНУ імені Лесі Українки відбулося відкриття виставки «Українка» та презентація експозиції «Леся Українка в політичному плакаті та постері».

   В рамках відзначення 145-ї річниці від дня народження поетеси, в Луцькому слідчому ізоляторі управління ДПтС України у Волинській області для персоналу, засуджених господарчої обслуги та неповнолітніх ув’язнених була організована виставка Волинського краєзнавчого музею, присвячена життю і творчості Лесі Українки на Волині.

   В рамках заходу музично-поетична композиція, яка складається з  весняних пісень та забав, записаних Лесею Українкою на Волині, у виконанні фольклорної студії Тетяни Ціхоцької «Жайворонки» та пісень написаних Тетяною Ціхоцькою на вірші Лесі Українки, концертмейстер – артист капели «Трембіта» Володимир Вівчарик.

   До 145-річчя від дня народження Лесі Українки науковці Волинського краєзнавчого музею та його філіалу – Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, підготували та видали книгу Леся Українка. Слово, моя ти єдиная зброє... / Упоряд. В. Комзюк, Н. Пушкар, А. Силюк. – Луцьк, 2016. – 292 с., іл.

   У Нововолинському міському історичному музеї пройшов урок-реквієм для учнів 9-тих класів ЗОШ №2, приурочений пам‘яті Героїв Небесної сотні та 2-й річниці Революції Гідності.

   Реквієм пам’яті Героїв України, Героїв Майдану під назвою «Небесна сотня – то в серцях вогонь! Він гаряче палав за Україну!» відбувся у Торчинському історичному музеї імені Г.О.Гуртового.