Головна » 2016 » February » 23 » На Волині хочуть створити музей етнографії
21:20
На Волині хочуть створити музей етнографії
На Волині хочуть створити музей етнографії

   В області хочуть створити Музей етнографії Волині. Про це стало відомо 23 лютого під час розширеного засідання колегії управління культури облдержадміністрації, – пише VIP.

   Євгенія Ковальчук, заступник директора з наукової роботи Волинського обласного краєзнавчого музею, розповіла, що вже впродовж двох десятиліть ідетьсяпро створення Музею етнографії Волині, проте жодних зрушень досі не відбулося. Посадовець розповіла, що на цей час уся проектно-кошторисна документація вже розроблена, залишається лише виділити кошти. Проте, за словами Ковальчук, у Програмі розвитку культури Волині етнографічний музей не передбачений.

   Віталій Стрільчук, заступник начальника управління культури області, заперечив цю тезу. Чиновник зазначив, що в Програмі є інформація щодо створення музею, але немає чітко визначеної суми, а формулювання щодо виділення коштів звучить «у межах бюджетних призначень».

   Насправді, створення Музею етнографії Волині потребує понад десять мільйонів гривень. Стрільчук пообіцяв тримати питання на контролі, та спробувати вирішити його за рахунок держбюджету.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 748 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]