Головна » 2016 » February » 19

   Волинський краєзнавчий музей започаткував проект «Музеєзнавчі зустрічі з відомими людьми Волині». 19 лютого відбувся перший захід проекту – зустріч з професором Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, головою Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, почесним науковим співробітником Волинського краєзнавчого музею Геннадієм Бондаренком.

   Окрім ремонту фасаду і даху будівлі синагоги, там планують створити музей єврейської історії. Про це розповіла депутат міськради Наталія Бунда на засіданні постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту у п’ятницю, 19 лютого.

   Нещодавно Луцьким міським управлінням юстиції Волинської області зареєстровано Громадську організацію «Чорний тюльпан. Волинь», куди увійшли волиняни – учасники гуманітарної місії «Евакуція-200» на Сході України з 2014 року. Громадська організація продовжить роботу «чорнотюльпанівців» відповідно до свого статуту та завдань місії.

   19 лютого у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї відбулась година пам’яті, присвячена другій річниці Героїв Небесної Сотні. На захід були запрошені учні 8-х класів ЗОШ №1 м.Рожище, а також голова Рожищенської Самооборони Олександр Дулюк.

   Громадська організація «Інститут волонтерства та громадської співпраці» спільно з Відділом у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради оголошують конкурс фотоісторій «Жінки-рятівниці».