Головна » 2016 » February » 23 » У музеї СНУ відкрилась виставка до ювілею Лесі Українки (ФОТО, ВІДЕО)
20:59
У музеї СНУ відкрилась виставка до ювілею Лесі Українки (ФОТО, ВІДЕО)
У музеї СНУ відкрилась виставка до ювілею Лесі Українки (ФОТО, ВІДЕО)

   23 лютого із нагоди 145-річчя від дня народження Лесі Українки в музеї Лесі Українки СНУ імені Лесі Українки відбулося відкриття виставки «Українка» та презентація експозиції «Леся Українка в політичному плакаті та постері».

   Леся Українка, як відзначила завідувач музею Тетяна Данилюк-Терещук, є генієм, глобусом нашої країни, тому виставка «Українка» уособлює в собі сприйняття Лесі через призму свого псевдоніму, назви своєї Батьківщини. Відтак життя Лесі Українки представлено триетапно: спершу Лариса Косач – це маленька щаслива дівчинка, яка поважала працю своїх батьків, мала надію та хотіла творити; далі показано непросту долю незламної людини, котра до кінця свого життя була сильною та вірною своїй країні; насамкінець Леся постає як символ революції поряд із портретами Тараса Шевченка та Івана Франка.

   На заході були присутні директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк, український історик, дослідник біографії Лесі Українки, головний хранитель фондів Волинського краєзнавчого музею Наталія Пушкар, наукові співробітники Волинського краєзнавчого музею, викладачі та студенти університету.

   Під час відкриття виставки завідувач кафедри української літератури Ірина Констанкевич передала музею плакати, листівки, запрошення на ювілеї, матеріальні речі сім’ї Косачів з архіву Галини Мудрик, якої, на жаль, уже немає з нами.

   Експозиція «Леся Українки в політичному плакаті та постері» – наслідок революційних подій останніх років. За словами організаторів, образ Лесі-революціонерки найбільш близький молоді. Революційна Леся Українка показана авторами в різних варіантах. Найпопулярнішим став портрет Лесі Українки з рогами, що викликав неоднозначну реакцію в гостей та відвідувачів.

Ганна КРИМСЬКА,

студентка факультету міжнародних відносин

Джерело: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки

Категорія: Музей Лесі Українки Волинського національного університету імені Лесі Українки | Переглядів: 1131 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]