Головна » 2016 » February » 24 » В обласному музеї розкриють магію обличчя Лесі Українки
15:03
В обласному музеї розкриють магію обличчя Лесі Українки
В обласному музеї розкриють магію обличчя Лесі Українки

   Волинський краєзнавчий музей продовжує серію цікавих зустрічей із циклу «Музейні посиденьки». Цього разу запрошуємо разом здійснити захопливу подорож яскравими моментами життя Лесі Українки, закарбованими у її фотопортретах і об’єднаними однією темою: «Магія її обличчя…».

   Усний журнал під такою назвою відбудеться в рамках відзначення 145-ої річниці від дня народження Лесі Українки.

   Розглядаючи фотопортрети однієї особи як єдину цілісність, ми можемо розгорнути вражаючі психологічні сюжети – своєрідні біографічні мініатюри. Вони різноманітні й неочікувані. В кожному своя фабула й інтрига, свої персонажі, свій детективний «нерв» і несподіваний ракурс.

   Окрема сторінка журналу присвячена фотокартці 1904 року, котра стала справжнім відкриттям: вона пролила світло на один маловідомий період життя Лариси Косач, а також засвідчила місце написання принаймні одного твору. Отож пропонуємо захоплюючу дослідницьку розвідку Наталії Пушкар, досвідченого волинського музейника, великої шанувальниці творчості Лесі Українки. Хвилюючий матеріал цієї історії, як рівно й розслідування обставин появи в колекції Волинського обласного музею рідкісних знахідок мають всі шанси не залишити байдужими наших відвідувачів.

   За кожним із розглядуваних знімків Лесі Українки стоїть конкретна реальність – від побутових деталей і до закарбованих у кадрі рідкісних душевних переживань. Думається, сприймати їх можна до певної міри суб’єктивно. І лише в комплексному поєднанні таких суб’єктивних вражень із заглибленням у світ життєвих реалій і творчої спадщини можна прокласти шлях до пізнання таємин особистісного феномену письменниці.

   Час і місце зустрічі:

   26 лютого 2016 р. о 14.00 год.;

   вул. Шопена, 20.

   Телефон для довідок: 24-75-82

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 690 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]