Головна » 2016 » November » 17 » Тиждень української писемності та мови в Торчинському музеї
13:26
Тиждень української писемності та мови в Торчинському музеї
Тиждень української писемності та мови в Торчинському музеї

Тиждень, який минув, у Торчинському народному історичному музеї імені Г. О. Гуртового був присвячений Дню української писемності та мови, який в Україні відзначають 9 листопада. Протягом трьох днів у музеї побували учні навчальних закладів району. Вони прослухали розповіді екскурсовода, під час яких дізнались про виникнення цього свята, життя та діяльність Нестора Літописця – особи, з якою воно пов’язане, перші слов’янські абетки, найдавніші пам’ятки, які були ними написані, про різні форми книг, стародруки,  їх оздоблення. На основі матеріалів, представлених на тематичній виставці прослідкували відмінності в стилістичних особливостях рукописного письма (уставі, півуставі, скорописі).

Діти ознайомились з давніми книгами XVI, XVIII століть, серед яких виділялось своєю величиною та найбільш привертало увагу Євангеліє 1780 року. Крім того, присутні спробували прочитати давні тексти та після демонстрації «Букваря» Тараса Шевченка 1861року, порівняли давню та абетку, яка була поміщена в цій книзі.

Відвідувачі почерпнули нових знань і про розвиток української мови, особливості якої простежуються ще з XII століття та вирізняють її від інших в наступні часи. Також переконались і в тому, що наша рідна мова є однією з найбагатших та різнобарвних, її потрібно берегти та плекати, як це робило не одне покоління нашого народу.

Джерело: Торчинський народний історичний музей імені Г. О. Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 697 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]