Головна » 2016 » November » 25

   Виповнюється 83 роки з того часу, як в Україні було здійснено один з найстрашніших геноцидів щодо українців – Голодомор 1932-1933 років. Трагізму цій історії додає й те, що голод лютував в Україні і в 1921-1922 роках та 1946-1947 роках. З метою вивчення молоддю трагічних сторінок української історії у Володимир-Волинському історичному музеї імені О. Дверницького відбувся вечір пам’яті жертв Голодоморів.

   На базі Волинського краєзнавчого музею та Виставки-музею пожежно-рятувальної служби Волинської області спільно з управлінням культури облдержадміністрації було проведено семінар-практикум директорів комунальних і громадських музеїв області на тему: «Проблеми побудови музейної експозиції».

   У рамках Всеукраїнського проекту «Пересувні виставки творчих робіт людей які постраждали від нацизму та тоталітаризму», у Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку-інсталяцію «Рівновага».

   По експозиції Волинського краєзнавчого музею працівниками відділу етнографії та народних промислів розроблено інтерактивну екскурсію про народні дитячі іграшки. Її учасниками стали учні 2-класу Луцької гімназії №4 ім. М. Левицького.

   У Рожищенському районному історико-краєзнавчому музеї відбулася генеалогічна зустріч «Мій рід – моя історія». Захід пройшов у невимушеній атмосфері, у тісному колі зацікавлених.