Головна » 2016 » November » 25 » «Мандруємо століттями: народна дитяча іграшка» ‒ інтерактивна екскурсія для дітей
14:56
«Мандруємо століттями: народна дитяча іграшка» ‒ інтерактивна екскурсія для дітей
«Мандруємо століттями: народна дитяча іграшка» ‒ інтерактивна екскурсія для дітей

По експозиції Волинського краєзнавчого музею працівниками відділу етнографії та народних промислів розроблено інтерактивну екскурсію про народні дитячі іграшки. Її учасниками стали учні 2-класу Луцької гімназії №4 ім. М. Левицького.

Мандрували ми до ковалів працьовитих і сильних, знайомилися з майстернею гончаря і глиняною «монеткою» (дитячий посуд), яку він виготовляє, фігурками й свищиками. В інтер’єрі сільської оселі знайомилися з роботами майстра деревообробки та іграшками виготовленими з дерева (коліща, деркачі, коник-гойдалка та ін.). Дізнавались про ляльки виготовлені з тканини, волокон льону, трав, соломки. Фантазували, які іграшки можна зробити з різних овочів та фруктів.

Після пізнавальної частини перейшли до творчої роботи. У когось вийшло «веселе яблучко», «красуня мишка», а хтось робив «піратів і кораблі», «містер цибуля», «НЛО» тощо.

Захід розрахований для дітей початкових класів. Його тривалість ‒ 45 хвилин. Він знайомить відвідувачів обласного краєзнавчого музею з традиційними видами дитячої іграшки, майстрами, народною культурою; на розвиток творчого мислення.

Дякуємо нашим відвідувачам за гарне, творче спілкування. Запрошуємо до нових зустрічей.

Леся Криштапюк,
молодший науковий співробітник
відділу етнографії та народних промислів

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 623 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]