Головна » 2016 » December » 27 » У Торчинському музеї відбувся захід до новорічно-різдвяних свят
13:22
У Торчинському музеї відбувся захід до новорічно-різдвяних свят
У Торчинському музеї відбувся захід до новорічно-різдвяних свят

Наступила зимова пора. Час, коли в Україні відзначається чи не найбільше свят, особливо християнських. Серед них найурочистіші – це Різдво Христове, Василя та Святе Водохреще. Кожне з них має притаманні звичаї та обряди. Так склалось, що з кожним наступним поколінням традиції святкування їх забуваються, відходять у минуле. Для того, щоб зберегти пам’ять про наших предків, у Торчинському народному історичному музеї імені Г. О. Гуртового відбувся захід „Від Різдва Христового до Йордана”.

Його учасниками стали учні 6-го класу Торчинської школи та членкині місцевого осередку ГО Союз українок. Спочатку біля тематичної виставки присутні прослухали розповідь екскурсовода про головні атрибути цих свят, їхнє походження та значення.

Після цього до слова були запрошені пані Людмила Піхоцька, Раїса Сидун та Ірина Карачевська. Вони поділились своїми спогадами про ті традиції, які зберігаються в пам’яті їхніх родин та частково і нині відтворюються під час підготовки та відзначенні новорічно-різдвяних свят.

На завершення заходу учениця нашої школи Ткачук Дарія виконала приємну мелодію, що стало своєрідним передсвятковим подарунком для його учасників. Також пані Людмила закликала дітей не тільки запам’ятати почуте, а намагатись хоч частинку зробити у себе в домівках. Адже, так ми будемо відроджувати культуру нашого народу та виростати її славними нащадками.

Джерело: Торчинський історичний музей імені Г. О. Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 657 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]