Головна » 2016 » December » 15

   Британський режисер Тоні Палмер, автор понад сотні документальних стрічок про знаменитих музикантів, композиторів і акторів, знову відвідав Волинь.

   20 грудня о 12 год. у Музеї волинської ікони в Луцьку відбудеться презентація наукового збірника «Повернута із небуття. Ікона Холмської Богородиці» (до 250-ліття коронування ікони) за редакцією Анджея Ґіля, о. Мірослава Каліновського та Ігоря Скочиляса, опублікованого видавництвом Люблінського Католицького Університету в рамках публічного проекту «Соборна Україна та Київська традиція».

    До Всеукраїнської наукової історико-краєзнавчої конференції, присвяченої 150-річчю від дня народження відомого українського письменника, педагога, державного і громадського діяча Модеста Левицького (1866-1932), яка розпочала свою роботу сьогодні у Волинському краєзнавчому музеї, видано збірник її матеріалів.

   Уряд здійснив значні кроки по удосконаленню правового регулювання у сфері вивезення, ввезення та повернення рухомих культурних цінностей, зокрема, встановленню прозорої процедури видачі свідоцтва на право вивезення (тимчасового вивезення) рухомих культурних цінностей з території України або відмови в його видачі.

   У Волинському краєзнавчому музеї проведено цикл заходів, присвячених людям, котрі постраждали від нацизму та репресій в СРСР.