Головна » 2016 » December » 15 » В обласному музеї відбулися зустрічі школярів з людям, які постраждали від нацизму та репресій в СРСР
11:26
В обласному музеї відбулися зустрічі школярів з людям, які постраждали від нацизму та репресій в СРСР
В обласному музеї відбулися зустрічі школярів з людям, які постраждали від нацизму та репресій в СРСР

13–14 грудня у Волинському краєзнавчому музеї проведено цикл заходів, присвячених людям, котрі постраждали від нацизму та репресій в СРСР.

Учні Луцького НВК № 10, ЛНВК ЗОШ I – II ст. № 7 – природничого ліцею, ЛНВК ЗОШ I – II ст. № 22 – ліцею Луцької міської ради, Луцької гімназії № 21 імені Михайла Кравчука оглянули виставку-інсталяцію «Рівновага», на якій представлені творчі роботи людей, постраждалих від нацистських переслідувань в Другій світовій війні та репресій в СРСР.

В музеї також розміщено малюнки учнів художніх шкіл, які брали участь Всеукраїнському конкурсі творчих робіт дітей та молоді на тему «Війна і мир: діалог поколінь», в якому взяли участь учні художніх шкіл області, а саме – Луцька та Ковельська художні школи, а також клас образотворчого мистецтва Маяківської дитячої музичної школи. Створювали шедеври мистецтва 23 дитини за спогадами семи учасників (Гіляровський В. А., Кушнірук Р. Г., Гайда В. І., Батраченко М. П., Парфенюк М. С., Ніколаєв О. М., Бірук А. С.), які постраждали від нацизму та сталінізму під час Другої світової війни.

На Волині безпосереднім виконавцем проекту та співорганізатором виставки є Луцька міська громадська ветеранська організація «Спілка в’язнів – жертв нацизму», керівником якої є голова правління Лазарук Валентина Самійлівна.

Зі спогадами своїх воєнних років поділились ветерани Спілки в’язнів – жертв нацизму Ніколаєв О. М., Батраченко М. П., Парфенюк М. С. Учні Луцьких шкіл мали можливість задати питання ветеранам та оглянути художню виставку.

Волинський краєзнавчий музей, 13 грудня 2016 року

Волинський краєзнавчий музей, 14 грудня 2016 року

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 685 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]