Головна » 2016 » May » 24 » «Герої нескореної України»
14:30
«Герої нескореної України»
«Герої нескореної України»

   Під такою назвою 23 травня відбувся захід у Торчинському народному історичному музеї ім. Г. О. Гуртового. В цей день гостями, разом з тим і учасниками його стали вихованці Садівської козацької республіки. Присутніх ознайомили з тими подіями, які відбулися у травні та були пов’язані з особами XX століття, які віддали своє життя для утвердження української державності, що і стало визначальним у відзначенні Дня Героїв саме цього місяця. На основі матеріалів, представлених на тематичній виставці, екскурсовод музею А. В. Сахнюк розповіла про героїчні сторінки нашої історії, які стали для українців гордістю, а її творці – Героями. Усіх їх присутні вшанували хвилиною мовчання.

   В час важких випробувань, коли на Сході відбуваються криваві бої та вирішується доля і майбутнє України, не шкодуючи власного життя, її територіальну цілісність відстоюють мужні, хоробрі захисники. Про них, героїв нашого часу, підготували повідомлення учні Садівської ЗОШ. Разом з тим у їхньому виконанні прозвучали патріотичні пісні, у яких оживають історія нашого народу, його нескорений дух, безмежна відданість своїй Батьківщині.

   Закінчився захід пов’язуванням блакитно-жовтої стрічки на стелі Героїв Небесної Сотні в нашому містечку. Так учасники заходу пошанували героїв Революції Гідності, які мають стати для нас прикладом небайдужості до долі рідної неньки-України.

Алла Сахнюк,

екскурсовод Торчинського народного історичного музею імені Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 801 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]