Головна » 2016 » May » 16

   Волинський краєзнавчий музей та його відділ – Художній музей в Луцьку, запрошують на мистецьку зустріч, приурочену до Дня Європи, за участі викладачів та учнів Луцької дитячої музичної школи ім. Фридерика Шопена та Гімназії ім. Іоана-Павла ІІ с. Воля Угрозька Республіки Польща та при підтримці Волинської обласної громадської організації "Волинське товариство польського мистецтва "Барви рубежів" і управління культури Луцької міської ради, яка відбудеться в приміщенні Художнього музею в Луцькому замку 17 травня 2016 року о 17.00 год.

   Ввечері, 13 травня, пройшовши через символічну браму гості Художнього музею стали учасниками Міжнародної культурно-мистецької акції «Ніч музеїв-2016», присвяченої пам’яті Лесі Українки (1871 – 1913).

   Волинський краєзнавчий музей пропонує ознайомитись з культурою одного з народів, що проживає на території України і Волині зокрема. Виставка «Кримські татари і Волинь: історія, культура та сьогодення» розповідає про історію появи кримських татар на наших землях, дозволить зазирнути у дуже цікавий світ духовної та матеріальної культури народу, що незважаючи на доволі тривале сусідство, залишається непізнаним для багатьох.

   Напередодні Дня пам’яті та примирення, присвоєні пам’яті жертв Другої світової війни в одному із залів Музею історії сільського господарства Волині-скансен науковці музею організували виставку під назвою «Ми вистояли, ми витримали, ми – переможемо!».