Головна » 2016 » May » 16 » Ми вистояли, ми витримали, ми – переможемо!
11:23
Ми вистояли, ми витримали, ми – переможемо!
Ми вистояли, ми витримали, ми – переможемо!

   Напередодні Дня пам’яті та примирення, присвоєні пам’яті жертв Другої світової війни в одному із залів Музею історії сільського господарства Волині-скансен науковці музею організували виставку під назвою «Ми вистояли, ми витримали, ми – переможемо!». Символічній назві посприяло те, що упродовж попередніх років незалежна Україна відзначала 9 травня День Перемоги за усталеним радянським (чи то російським) зразком. Святкування за цим пост-радянським зразком не відповідали історичній пам’яті українського народу і загальноєвропейським традиціям, призводили до ігнорування трагічних сторінок Другої світової війни, закріплювали в свідомості культ війни.

   З фондів Музею науковці підняли і представили на виставці фотосвітлини учасників Другої світової війни, їх особисті речі: нагороди, посвідчення до медалей, військові квитки, металеві каски, пошкоджені під час бойових дій тощо. Найбільш вражаючим є листи фронтовиків до своїх рідних і близьких. Читач може переглянути і ознайомитись із змістом ті жовті і протерті листочки, складені у трикутник та пересвідчитись про їх військове життя, їхні переживання і турботи, за тих хто чекав вдома.

   На виставці також експонуються публікації з газет про воїнів УПА. Їхній героїзм не менш важливий ніж героїзм фронтовиків, котрі боролися з німецькими та червоними загарбниками. УПівці вели боротьбу за свою країну, за її незалежність проти гітлерівської Німеччини і сталінської Росії.

   Виставка є цікавою для будь-якої вікової категорії людей, тому охочих просимо відвідати музей і її оглянути.

Ольга Рогова,

зберігач фондів Музею

0992291525

Категорія: Рокинівський музей історії c/г Волині-скансен | Переглядів: 769 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]