Головна » 2016 » May » 16 » В обласному музеї відбудеться відкриття виставки «Кримські татари і Волинь: історія, культура та сьогодення»
11:40
В обласному музеї відбудеться відкриття виставки «Кримські татари і Волинь: історія, культура та сьогодення»
В обласному музеї відбудеться відкриття виставки «Кримські татари і Волинь: історія, культура та сьогодення»

   Волинський краєзнавчий музей пропонує ознайомитись з культурою одного з народів, що проживає на території України і Волині зокрема. Виставка «Кримські татари і Волинь: історія, культура та сьогодення» розповідає про історію появи кримських татар на наших землях, дозволить зазирнути у дуже цікавий світ духовної та матеріальної культури народу, що незважаючи на доволі тривале сусідство, залишається непізнаним для багатьох.

   На сьогоднішній день кримські татари зазнали чергової хвилі депортації, оскільки в анексованому Російською Федерацією Криму, створенні нестерпні, а часто і небезпечні для життя умови для багатьох його мешканців. Про це ми зможемо дізнатися з окремого блоку виставки, що побудований за матеріалами наданими ГО «Кримські татари Волині». Під час відкриття планується зустріч представниками даної громадської організації, що зможуть розповісти про події в Криму на початку 2014 року та сучасний стан справ на півострові. Також серед запрошених спеціалістів з кримськотатарської культури буде присутня Ульвіє Аблаєва, заступник генерального директора кримського історичного музею «Ларішес», дисертант Львівського інституту народознавства. Після відкриття відбудеться її лекція «Культура та побут кримських татар» у конференц-залі Волинського краєзнавчого музею.

   Матеріали з фондів Волинського краєзнавчого музею, Рівненського обласного краєзнавчого музею та Острозького державного історико-культурного заповідника, Волинської обласної бібліотеки для юнацтва, більшість з яких експонується вперше, розповідають про перебіг вказаних подій.

Відкриття виставки відбудеться у вівторок 17 травня о 12 годині в приміщенні Волинського краєзнавчого музею за адресою: м. Луцьк вул. Шопена, 20.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 687 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]