Головна » 2016 » October » 3 » У Торчинському музеї відбувся захід до 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського
14:38
У Торчинському музеї відбувся захід до 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського
У Торчинському музеї відбувся захід до 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського

У вересні цього року в Україні відзначалося 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського. З іменем цієї людини, його спадщиною пов'язані ідеї відродження української науки, громадської думки, історичної свідомості і національної гідності. Обов`язок кожного громадянина нашої держави пізнати всю невсипущу працю Грушевського для рідного народу, знайомитися з життям великого українця.

Саме з цією метою у Торчинському народному історичному музеї імені Григорія Гуртового був проведений тематичний захід «Михайло Грушевський – апостол української ідеї». Відбувався він у формі інтелектуальної гри, учасниками якої були учні 10-11 класів місцевої школи. У першому конкурсі обом командам потрібно було дати відповіді на запитання, пов’язані з різними періодами наукової, громадської та політичної діяльності даної особи.

Другим завданням для конкурсантів стало розгадування кросворду. Серед багатьох питань вирізнялось одне – назва країни, історію якої писав і творив Михайло Грушевський ? Відповідь на яке було і ключовим словом у ньому та головним у житті цієї людини.

Третій конкурс під назвою «Михайло Грушевський – творець української державності» вимагав від учасників уваги та вдумливості. Адже, у ньому потрібно було записати пропущені слова в цитатах з праць Михайла Сергійовича, в яких автор торкаються проблем свободи слова, свободи зібрань, товариств, союзів, виборчого права, обстоює рівність для всіх людей та багато інших принципів побудови української державності.

Усі присутні на заході переконались в тому, що життя і праця Михайла Грушевського гідні унаслідування справжніх українських патріотів та стали дороговказом для багатьох дослідників національної минувшини та тих, хто мріяв про волю та незалежність України.

Джерело: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 685 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]