Головна » 2016 » February » 29 » Тематичний урок до Міжнародного дня рідної мови відбувся у Торчині
15:51
Тематичний урок до Міжнародного дня рідної мови відбувся у Торчині
Тематичний урок до Міжнародного дня рідної мови відбувся у Торчині

   Міжнародний день рідної мови у селищі Торчин було відзначено проведенням тематичного уроку, що проходив у Музеї історії рідного краю, який діє при Торчинській ЗОШ імені С.Гнатюка. Побували на ньому учні сьомого класу школи. А організований організований та проведений він учителем української мови й літератури Лілією Сергіюк за участі директора Торчинського історичного музею імені Г.Гуртового Олександра Мельника. Останнім до тематичного заходу була спеціально оформлена виставка, присвячена корінням та історичному розвитку української мови з глибини віків.

   Почався урок з літературної частини. Після вступних слів учителя школярі декламували художні твори, у яких розповідається про багатство, милозвучність і красу рідної української мови.

   Надалі – прослухали екскурсію директора музею, з якої дізналися про коріння рідної мови, давні літературні перлини з народної творчості, лексеми з писемних та архітектурних пам’яток XI – XVIIІ століть. Цікавість викликали почуті і побачені на демонстрованих зображеннях слова, якими користувалися наші предки в часи заснування Києва, розквіту Київської Русі – за Ярослава Мудрого, і в пізніші століття – за Богдана Хмельницького, Івана Котляревського і т.д.

   Як показало опитування, у ході екскурсії діти переконалися, що українська мова має багатовікову традицію свого розвитку, виступала і виступає духовним стержнем нашого народу, тому ми повинні ретельно стежити за чистотою мови, як закликав Максим Рильський, полоти бур’ян, щоб вона була чистішою від сльози.

Джерело: Торчинський історичний музей імені Г.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 748 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]