Головна » 2015 » December » 24 » Новорічно-різдвяна виставка у Торчинському музеї
16:24
Новорічно-різдвяна виставка у Торчинському музеї
Новорічно-різдвяна виставка у Торчинському музеї

   Кожен день наближає нас до містерії новорічно-різдвяних свят. Поринути в їхню атмосферу та створити святковий настрій допоможе виставка «Українське Різдво», яка діє у Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового.

   Виставка є різноплановою, адже на ній представлені різдвяні обереги, дідух, картина місцевого художника М.Гладуна, на якій відтворено українських колядників. Доповнюють ці експонати книги з фондів музею про звичаї та обряди зимого циклу. Привертає увагу і шопка, котра за допомогою майстерно зроблених фігурок розповідає про події у Віфлеємі, які відбулися понад 2000 років тому. А ознайомитись з історією розвитку вертепу як унікального явища традиційної побутової культури, з текстами вертепних драм і колядок нашого краю можна, перегорнувши сторінки праці Олекси Ошуркевича «Різдвяний вертеп на Волині».

   Цього року до формування виставки долучились і діти – учні школи нашого рідного містечка. Вони, під час проведення у музеї майстер класу, виготовили декоративні ялинки, різдвяну зірку, солом’яних павучків. Саме ці речі, зроблені з усвідомленням змісту Різдва, щирістю, добротою, дарують передсвятковий настрій іншим.

Алла Сахнюк,

екскурсовод Торчинського народного історичного музею імені Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 977 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]