Головна » 2017 » February » 8 » Виставку картин співробітниці Торчинського музею Ніни Фесенко відкрили у Нововолинську (ФОТО, ВІДЕО)
16:01
Виставку картин співробітниці Торчинського музею Ніни Фесенко відкрили у Нововолинську (ФОТО, ВІДЕО)
Виставку картин співробітниці Торчинського музею Ніни Фесенко відкрили у Нововолинську (ФОТО, ВІДЕО)

Доглядач Торчинського народного історичного музею імені Григорія Гуртового, талановита художниця Ніна Анатоліївна Фесенко уже неодноразово представляла свої роботи у різних культурно-освітніх установах області. У січні нинішнього року серія її картин під назвою «Духовне небо благословенної Волині» була відкрита у Нововолинському міському історичному музеї. Вона спонукає звертатися до духовності, а також цікавитися і вивчати історичне минуле нашого краю, бо на кожній з картин зображено давні храми Волині, які є пам’ятками архітектури національного значення.

Ніна Фесенко біля виставки картин

Саме бажання дізнатися про історико-культурну спадщину та інтерес до художнього образу привели відвідувачів до музею у день відкриття. На заході побували місцеві художники Віра Здрок і Наталія Дем’янова, а ще – учні Нововолинського обласного ліцею, мешканці міста Нововолинськ.

Юні поцiновувачi мистецтва

На початку учасники мали можливість почути привітальне слово самої майстрині, яка наголосила, що до кристалізації та реалізації задуму поштовхом стало бажання привернути увагу до духовності у наш сповнений тривогами час, а також зафіксувати на картинах красу та велич волинських храмів, щоб ними могли надихатися нинішні та наступні покоління.

Про кожен із храмів з цікавістю розповіли працівники Нововолинського музею, які були організаторами та ведучими заходу – в. о. директора Тетяна Марценюк та художник-реставратор Ірина Ромашко. Присутні, розглядаючи барвисті картини Ніни Анатоліївни, найчастіше зупиняли погляд на образі Успенської церкви з с. Низкиничі, яка знаходиться поблизу Новолинська. З історичної довідки ведучих усі дізналися історію храму й те, що в музеї зберігаються храмові царські врата.

Працівники Новолинського музею розповідають історію храмів

Спілкування, продовжене після заходу, ще раз засвідчило увагу до мистецьких робіт Ніни Анатоліївни і дало додатковий стимул для подальшої співпраці між музеями. Надалі відкриття виставки заплановано у Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького.

Ніна Анатоліївна з художниками та спiвробiтниками музею

Джерело: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового

Відео Телеканал СТН:

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 850 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]