Головна » 2016 » November » 24 » Виставка ляльок-мотанок у Торчинському музеї
14:47
Виставка ляльок-мотанок у Торчинському музеї
Виставка ляльок-мотанок у Торчинському музеї

Українські народні ляльки, які є символами жіночої мудрості, споконвіку оберігають родини і тримають зв’язок між поколіннями. Свідченням цього є створення численних розмаїтих ляльок-мотанок багатьма майстринями як в різних куточках України, так і нашого краю. Переконатись в цьому можна, оглянувши виставку, яка діє у Торчинському народному історичному музеї імені Г. О. Гуртового.

На ній представлені роботи жительки містечка Торчин Корельчук Ольги Володимирівни, яка є керівником гуртка «Народна іграшка» районного Будинку школяра. Хоча кількість робіт невелика, але кожна з них – це частинка душі майстрині. На них можна дивитися довго, не відриваючи погляд  і шукати нове і нове в кожній з ляльок. Творчі роботи авторки не схожі одна на одну. Це – лялька зернівочка, нерозлучники, урожайниця, наречена, україночка. Є тут і сімейний оберіг – матір з маленькими дітками на руках. Панею Ольгою зроблені також цілі композиції, зокрема, «Пори року», «Лісові подружки». На даній виставці можна побачити ляльки-мотанки, що відповідають подіям календарного-обрядового циклу.  Яскраві і вишукані лялькові вироби захоплюють і дорослих, і юнацтво, і малечу.

Усіх бажаючих ознайомитись з виставкою запрошуємо завітати до нашого музею.

Алла Сахнюк,
екскурсовод Торчинського народного історичного музею ім. Г. О. Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 837 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]