Головна » 2016 » June » 21 » Історична година до 125-ї річниці від дня народження Євгена Коновальця
14:35
Історична година до 125-ї річниці від дня народження Євгена Коновальця
Історична година до 125-ї річниці від дня народження Євгена Коновальця

   Шлях українського народу до здобуття своєї державності важкий і тривалий, сповнений підступністю й зрадою, героїчністю і трагізмом. В останні роки до нас повернулися і продовжують повертатися пласти правди, а з ними – імена борців за незалежність, за право на життя, за свободу і віру. Доносити інформацію про таких осіб до громадськості, молоді та дітей покликані працівники як освітньої, так і культурної діяльності. До відповідних заходів долучається Торчинський народний історичний музей. 17 червня у приміщенні бібліотеки с. Буяни було проведено історичну годину на тему «Євген Коновалець – Герой, який віддав життя за Україну».

   Під час представлення підготовленої презентації під назвою «Життя і чин Євгена Коновальця», екскурсовод музею Сахнюк А. В. розповіла про шлях становлення історичного діяча, ідеологічні симпатії та власні оригінальні погляди Євгена Коновальця, основні напрями громадсько-політичної діяльності, творця та провідника Організації українських націоналістів (ОУН), яка відіграла провідну роль в українському визвольному русі протягом ХХ ст.

   Бібліотекар Мадей Наталія Миколаївна ознайомила присутніх з тематичною книжковою поличкою, на сторінках книг, якої можна знайти інформацію про героїчні сторінки національно-визвольних змагань 1917-1921 років, зокрема Українських Січових Стрільців, діяльності Організації українських націоналістів, з якими тісно переплелось життя Євгена Коновальця.

   Усі запрошені засвоїли для себе один урок: сьогодні, маючи свою державу, ми повинні не тільки пам’ятати імена борців, патріотів, які пройшли складний шлях і зробили все для нашої Батьківщини, але й надалі творити сторінки нашої історії за їхніми принципами. «У вогні перетоплюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у націю» – ці слова полковника Коновальця і сьогодні є дороговказом для молодого покоління українців в утвердженні своєї нації та держави.

Джерело: Торчинський народний історичний музей

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 838 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]