Головна » 2016 » March » 14 » До дня народження Тараса Григоровича Шевченка
13:14
До дня народження Тараса Григоровича Шевченка
До дня народження Тараса Григоровича Шевченка

                       «І мене в сім'ї великій,

                       В сім'ї вольній, новій,

                       Не забудьте пом'янути

                       Не злим тихим словом»

   Під такою назвою у Торчинському народному історичному музеї ім. Г. О. Гуртового відбувся захід, присвячений 202-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, який став для українців символом нації, її духовним батьком, борцем за волю. У ньому взяли участь учні 7-го класу Буянівської школи. Біля тематичної виставки екскурсовод А. В. Сахнюк розповіла про основні та визначні події у житті поета. Окремо було приділено увагу періоду перебування Тараса Шевченка на Волині та про відображення цього у його творчості.

   Також присутні декламували поезії, пов’язані з нелегким дитинством Кобзаря, його гнітючими враженнями від подорожей по Україні та закликом до об’єднання для боротьби за кращу долю українського народу. Під час заходу діти переконались в тому, що твори Шевченка потрібно не лише читати, вивчати напам’ять, а й кожного дня виконувати хоча б частинку тих заповітних настанов, що звучать у поезіях поета.

Джерело: Торчинський народний історичний музей ім. Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 791 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]