Головна » 2016 » March » 3 » «Найрідніший рідний край для мене – Волинь»
16:03
«Найрідніший рідний край для мене – Волинь»
«Найрідніший рідний край для мене – Волинь»

   В цьому році українці відзначають дві пам’ятні дати пов’язані з іменем Лесі Українки – 145-річчя від дня народження поетеси та 105 років з часу створення геніальної «Лісової пісні». Особливими вони є і для волинян. Адже, як відомо, частину свого життя письменниця провела в волинському краї: тут прожила своє дитинство, юність, а пізніше, вже в дорослому віці не раз відвідувала свою волинську оселю. «Найрідніший рідний край» – так Леся Українка називала Волинь. Саме під такою назвою у Торчинському народному історичному музеї ім. Г. О. Гуртового діє виставка, матеріали, які представлені на ній, оповідають про життя та творчу діяльність письменниці, пов’язані з Волинню.

   Ось уже більш ніж століття поетичним гімном нашої землі є «Лісова пісня», у якій високим художнім словом авторка обезсмертила не лише своє ім’я, але й рідний край та його людей. Саме Волинь – її давні традиції та вірування, своєрідні побут, мова, психологія місцевого люду, а ще дивовижна, справді казкова природа покликали до життя воістину неперевершений твір. В цьому переконались і учасники вікторини за драмою-феєрією «Лісова пісня», яка була підготовлена та проведена працівниками нашого музею. Для проведення цього заходу були створені команди з учнів 11-го класу Торчинської ЗОШ I-III ступенів. Учасники з зацікавленням виконували різноманітні завдання та відповідали на запитання, пов’язані з історією створення твору та характеристики його героїв.

   Після підведення підсумків, екскурсовод А. В. Сахнюк провела для присутніх тематичну екскурсію біля згаданої виставки. Цей захід став частинкою скромної подяки й ушанування письменниці та одного з найвідоміших її творів.

Алла Сахнюк,

екскурсовод Торчинського народного історичного музею ім. Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 1440 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]