Головна » 2016 » March » 12 » Пошанування Кобзаря
12:52
Пошанування Кобзаря
Пошанування Кобзаря

   Місяць березень в Україні називають шевченківським. Протягом нього в закладах освіти та культури відбуваються різноманітні заходи по вшануванню великого сина України – Тараса. В цьому році працівники Торчинського народного історичного музею ім. Г. О. Гуртового відгукнулись на запрошення колективу навчально-виховного комплексу № 26 м. Луцька та 4 березня підготували тематичну виставку, присвячену життю та творчості Тараса Шевченка. Тут можна було побачити багато цікавих речей, а саме: плакати, книги, вишивки, картини. Особливо увагу дітей привернули фототипічні видання Шевченкового «Кобзаря» 1840 року, «Щоденника» та «Малої книжки». Біля цієї виставки на основі представлених експонатів, були проведені екскурсії, під час яких учні дізнались для себе щось нове та пригадали уже знане. З захопленням усі присутні слухали розповідь і про нашого земляка, славного шевченкознавця М. П. Куделю, якому, як і поетові судилось прожити нелегке життя, сповнене любові до України.

   10 березня у цьому ж закладі відбулась вікторина на знання творів Тараса Шевченка та його біографії. У цьому заході брала участь доглядач нашого музею Н. А. Фесенко, яка була у складі журі, яке оцінювало конкурсантів. У фойє була представлена колекція картин на шевченківську тематику, яку пані Ніна, маючи хист до малювання, створювала протягом свого мистецького шляху. З учасниками вона поділилась родинними спогадами про Миколу Куделю, яка ще з малих літ пам’ятає захоплення свого дідуся творчістю Тараса Григоровича та представила його автобіографічні праці. Та найбільше Ніна Анатолівна звернула увагу на те, що шевченківську тематику в житті М. П. Куделі не можна вписати в рамки простого колекціонування, а він Шевченком жив, думав, через нього сприймав світ. А саме це є необхідним і для кожного українця.

Джерело: Торчинський народний історичний музей ім. Г. О. Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 835 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]