Головна » Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового

   Для формування у молодого покоління національну свідомість, виховання справжніх патріотів, перший урок, який розпочався у навчальних закладах, проходив під назвою «Україна – єдина країна». Для учнів 4-Б та 4-В класів Торчинської ЗОШ I-III ст. цей урок відбувся у Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового.

   Тематичний захід під такою назвою відбувся у Торчинському народному історичному музеї ім. Г.О.Гуртового. Він був присвячений Дню державного прапора України і Дню незалежності України.

   До 23-ї річниці від часу проголошення незалежності України у Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового підготовлено дві тематичні виставки: фотодокументальну і художню, що висвітлюють як події минулого, так і наших днів.

   У Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового відбувся захід до відзначення важливої події в історії нашого народу – 365 років від заснування Гетьманщини або Війська Запорозького – козацької держави під проводом Богдана Хмельницького.

   У Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового діє виставка «Забороль на сходинках віків», яка присвячена 585-й річниці з часу найдавнішої писемної згадки про цей населений пункт волинського краю.

   Сьогодні Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового як ніколи потребує підтримки за посередництва органів місцевого самоврядування району та всієї громади, – пише „Волинь-нова”.

   У Торчинському музеї до 15 серпня буде діяти виставка «Різнобарв’я української вишивки». На виставці представлені роботи рідних сестер Олени Лихач з смт.Торчин та Сніжани Кухарук з с.Веселе Луцького району.

   Щорічно 23 травня в Україні відзначають День Героїв. В цей день до Торчинського народного історично музею імені Г.О.Гуртового завітали учні 8-го класу Торчинської ЗОШ, для того, щоб більше дізнатися про тих постатей, які протягом різних періодів історії були борцями за волю України.

   У Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового 20 і 22 травня відбулися екскурсії і заходи, спеціально присвячені до Дня Європи в Україні. Проходили вони біля тематичної виставки, яка детально розповідала про Європейський Союз.

   Уже певний час у Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового відбувається виставка картин учениці 11 класу Воютинської ЗОШ Світлани Сіжук, яка виховується у прийомній сім’ї Прусів с.Сьомаки (мама Марія Антонівна Прус).

   31 березня цього року в актовому залі Торчинської дитячої музичної школи відбулась районна учнівська науково-практична конференція «Вивчай, досліджуй історію рідного краю», метою якої було вшанування пам’яті вчителя-краєзнавця Григорія Олександровича Гуртового (1924–2012 рр.).

   13 березня у Шевченківській світлиці Торчинського народного історичного музею імені Г.О.Гуртового відбулося пошанування пам’яті видатного просвітника, шевченколюба, патріота.
День пам’яті Григорія Гуртового відбувся у Торчинському музеї.
   26 грудня у Торчинському народному історичному музеї проведено день пам’яті засновника і багатолітнього директора музею, відомого волинського краєзнавця Григорія Олександровича Гуртового (1924-2012), адже цього дня йому виповнилося б 89 років.
   22 листопада у Торчинському народному історичному музеї імені Григорія Гуртового відбувся урок-реквієм до 80-річчя Великого Голодомору «Голгофа голоду 1932–1933 років: розгойдані дзвони пам’яті». Проведення його організували головний спеціаліст районного відділу освіти Олександр Томаченко та директор музею Олександр Мельник.
   Виставка художніх робіт Неллі Гергель у Торчинському народному історичному музеї імені Григорія Гуртового запрошує в дивовижний і неповторний світ.
„НІ, НЕ ВІДХОДЯТЬ ТІ, ЩО НАС ЛЮБИЛИ”
   Уже виповнився рік, як перестало битися серце Григорія Олександровича Гуртового – засновника і багаторічного директора Торчинського народного історичного музею.
Назавжди в пам’яті людській.
   Пройшов рік, як перестало битися серце засновника і багаторічного директора Торчинського народного історичного музею Григорія Олександровича Гуртового.
День Незалежності святкували у Торчинському музеї.
   Нещодавно наша держава відзначила два важливих свята: День Державного Прапора і День Незалежності України. Святкові заходи, урочистості відбувалися у багатьох освітніх та культурних закладах. Захоплюючі та цікаві заходи відбулися і в Торчинському народному історичному музеї імені Григорія Гуртового.
ЯК НАМ ГІДНО УВІЧНИТИ ПАМ'ЯТЬ ГРИГОРІЯ ГУРТОВОГО?

   Це прізвище відоме кожній культурній і освіченій людині Волині. Григорій Гуртовий, уродженець запорізького краю, з 1947 року як житель селища до останніх днів самовіддано займався музейною, науково–дослідною, педагогічною, журналістською діяльністю. Як волинянам гідно увічнити пам’ять Григорія Гуртового? Газета „Волинь-нова” опублікувала з цього приводу інтерв’ю з новим директором Торчинського народного історичного музею.

Торчинському історичному музею присвоїли ім’я Григорія Гуртового.
   Депутати Луцької районної ради проголосували за присвоєння Торчинському народному історичному музею ім’я Григорія Гуртового – засновника і багаторічного директора Торчинського музею, ветерана музейної справи Волині, земна дорога якого обірвалася 1 вересня минулого року.
   Волинська обласна державна адміністрація повідомляє, що повністю підтримує ініціативу депутата обласної ради Олешка П.С. стосовно перейменування Торчинського народного історичного музею з присвоєнням йому імені Григорія Гуртового.
   Волинське краєзнавство, напевно, ніколи не зможе до кінця заповнити той глибинний науковий і дослідницький пласт, який усе своє життя розробляв Григорій Гуртовий із Торчина.
   Історія збереженого директором Торчинського народного історичного музею Григорієм Гуртовим та переданого Борисом Клімчуком офіційним представникам Японії стяга продовжилася.
Вироби дитячих рук – у Торчинському музеї.
   Протягом січня у Торчинському історичному музеї діяла виставка дитячих робіт «З колядою, Україно!». Тут були представлені вироби вихованців місцевого будинку школяра (студій «Чарівний пензлик» і «Народна іграшка»).
   26 грудня у Торчинському народному історичному музеї проведено день пам’яті засновника і багатолітнього директора музею, відомого волинського краєзнавця Григорія Олександровича Гуртового (1924-2012), адже цього дня йому виповнилося б 89 років.
   21 січня з нагоди відзначення Дня Соборності та Свободи України бібліотека для дорослих, Торчинський народний історичний музей та школа смт Торчин запросили всіх на урок пам’яті „Свято єдності – свято духу”. Він відбувся в музеї біля розгорнутої виставки „Зі святом Соборності та Свободи України”, присвяченої тим визначним подіям, про яку детально розповів директор музею Олександр Мельник.
У Торчинському історичному музеї проведено день пам’яті Григорія Гуртового.
   На базі Торчинського народного історичного музею було організовано і проведено день пам’яті „Незрадливий подвижник українського духу”, присвячений Світлій Пам’яті Григорія Олександровича Гуртового.
Мрія фундатора Торчинського історичного музею Григорія Гуртового здійсниться – у Луцьку встановлять пам’ятник Християнському Милосердю.
   Цю ідею виносив у своєму серці та вистраждав усім своїм життям (пережив Голодомор 1932-1933 років та голод 1946-1947 років) відомий волинянин, уродженець Запорізької землі, заслужений працівник культури України, фундатор і незмінний директор Торчинського народного історичного музею, нині покійний Григорій Олександрович Гуртовий.
Пішов з життя директор Торчинського народного історичного музею Григорій Олександрович Гуртовий.
1 вересня 2012 року обірвалася земна дорога засновника і незмінного директора Торчинського народного історичного музею, ветерана музейної справи Волині, людини, яка все своє життя, всю свою прекрасну душу віддала самовідданому служінню на ниві збереження й увічнення культурної і духовної спадщини українського народу
 ГУРТОВОГО
ГРИГОРІЯ ОЛЕКСАНДРОВИЧА
Прапор воїна підрозділу Квантунської армії передано з Торчинського музею народу Японії.
   Прапор воїна підрозділу Квантунської армії передано народу Японії. Це сталось під час зустрічі голови облдержадміністрації Бориса Клімчука з Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Тоічі Саката.
   Борис Клімчук розповів високоповажному гостю історію цього бойового стяга та передав Японському народу. «Це – ваша історична пам'ять. Цей прапор має бути у вашій країні. Нехай він буде приємним спогадом про Волинь. Ми шануємо свою історії, але й шануємо історію інших країн», - наголосив він.
У Білостоку презентували книгу директора Торчинського історичного музею Григорія Гуртового.
    На свято Трійці у Будинку культури села Білосток Луцького району відбулася презентація видання ДП "Волинські старожитності" - краєзнавчих нарисів про Білосток Григорія Гуртового. Ми вже повідомляли, що презентація першого накладу відбулася 19 квітня у Луцьку. Другий наклад книжки на чисельні прохання білосточан було видано за кошти вихідця із села, випускника місцевої школи Ігоря Корчука.
Польського дипломата приємно вразило відвідання Торчинського історичного музею.
« 1 2 3 4 5