Головна » 2014 » August » 27 » Виставки до Дня Державного Прапора і Дня Незалежності України у Торчинському музеї.
21:00
Виставки до Дня Державного Прапора і Дня Незалежності України у Торчинському музеї.
Виставки до Дня Державного Прапора і Дня Незалежності України у Торчинському музеї.

   До 23-ї річниці від часу проголошення незалежності України у Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового підготовлено дві тематичні виставки: фотодокументальну і художню, що висвітлюють як події минулого, так і наших днів.

   Фотодокументальна виставка під назвою «Україна – понад усе!» торкається традицій українського державотворення, починаючи від часів Київської Русі, до української козацької держави Гетьманщини, і далі до подій ХХ століття. Основна увага приділена подіям кінця 1980-х-початку 1990-х років. Окремим блоком подаються світлини з Майдану, Революції гідності і АТО, які засвідчують свободолюбивість і патріотизм, єдність і братерство нашого народу.

   Виставка патріотичних художніх робіт теж несе на собі особливий зміст. ЇЇ назва – «Єдина Україна». Це стало основною темою для малюнків, які виконали до виставки учасники студії «Чарівний пензлик» Торчинського Будинку школяра та дошкільнята з Липинського ДНЗ «Ольга» і Гіркополонківського ДНЗ №2 «Калинка». Це такі малюнки, які відправлялися нашим військовослужбовцям у зону АТО. Вони дуже піднімають бойовий дух солдатів, адже містять написані дитячими руками патріотичні заклики і гасла: «Я люблю Україну!», «Україна в нас єдина, не дамо ворогам її здолати!» та інші. Представлені також листи до військових, де діти висловлюють бажання жити в єдиній, незалежній, мирній Україні. Ангел-охоронець, виконаний доглядачем музею, символізує душі Героїв Небесної сотні, які поряд з іншими борцями за незалежність оберігають Україну!

   Виставки будуть діяти до середини жовтня. Прошу завітати і оглянути. Патріотичні роботи дитячих рук не залишають байдужими нікого! Слава Україні!

Олександр Мельник,

директор ТНІМ ім. Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 1349 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]