Головна » 2014 » Серпень » 04

   4 серпня в Швейцарії у віці 95 років померла молодша дочка останнього гетьмана України Павла Скоропадського – Олена Отт-Скоропадська.

Колектив Волинського краєзнавчого музею щиро сумує з приводу непоправної втрати.

   1-3 серпня у місті Луцьку під час проведення 8-го фестивалю українського опору „Бандерштат” працівники відділу новітньої історії Волинського краєзнавчого музею експонували пересувну виставку „УПА. Історія нескорених”. На майже двох десятках банерів представлені матеріали, що висвітлюють історію, структуру, керівництво Української Повстанської Армії.

   2-3 серпня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки та Музеї „Лісова пісня” в урочищі Нечимне відбулося поетично-мистецьке свято „Лісова пісня”, започатковане Волинською спілкою письменників України 14 років тому у честь річниці написання однойменної драми-феєрії письменниці.

   Завідувач філії Національного військово-історичного музею України – Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки, Ігор Пасюк спростував інформацію про викрадення танків з території музею.

У Волинському краєзнавчому музеї завершується експонування фотовиставки „Маестро і джаз” (до 10 серпня) та виставки картин, малюнків та фото „Світ творчості Рабіндраната Таґора: Де душа живе без страху…” (до 15 серпня).

   Підприємець Семенюк В.П., який за часів Януковича незаконно отримав право власності на земельну ділянку в Тойкуті Ковельського району, знову почав на ній будівництво. Знаючи, що ділянка знаходиться на місці розстрілу євреїв - він не зупинився, викинув кістки з могил...