Головна » 2014 » Серпень » 20

   20 серпня у Волинському краєзнавчому музеї відбулась передача копії картини відомого художника-баталіста Артура Орльонова «Хрещення України-Русі» («Україна славетна») у фонди музею.

   Виведені з ладу автомат Калашникова, ручний бронетанковий гранатомет «Муха», ПЗРК «Ігла», протитанкова міна, фугас, саморобний міномет, касета снаряду реактивної системи залпового вогню, кулеметна стрічка без патронів, чимало фрагментів зброї, розплавлений шматок броні бойової машини десантників, звичайнісінька ваза, нашпигована великою кількістю металевих предметів, яка не встигла здетонувати, атрибути терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», сепаратистські стяги – все це, що в руках терористів та сепаратистів несло лише зло і смерть, тепер стане експонатами виставки у Ковельському історичному музеї.

   28 серпня 2014 року о 15.00 год. в Художньому музеї відбудеться презентація альбому «Промінь воскресіння. Василь Григорович Парахін і його школа народного малярства у селі Журавники на Волині».

   В неділю, 17 серпня, у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбувся вечір стрілецької пісні “Ой, у лузі червона калина”, присвячений Дню незалежності України та 3-ій річниці музею.

   17 серпня у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбулося відкриття виставки “Ні – війні”, що приурочена 100-річчю з початку Першої світової війни та 100-річчю створення Легіону Українських січових стрільців.

   До бібліотеки Волинського краєзнавчого музею кандидатом мистецтвознавства, завідувачем відділу мистецтва новітніх технологій Інституту проблем  сучасного мистецтва Національної Академії мистецтв України Ременякою Оксаною Сергіївною передано три книги про фарфор-фаянс України.

   У школах міста планують створити музейні кімнати чи стенди про випускників цих шкіл, які загинули в ході війни на сході України. Про це йшлося 20 серпня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

   21 серпня о 12 год. у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставки «Герої не вмирають!», яка присвячена 23-ій річниці Незалежності України та пам’яті Небесної Сотні.