Головна » 2014 » August » 20 » Відкривається музейна виставка „Герої не вмирають!”
14:01
Відкривається музейна виставка „Герої не вмирають!”
Відкривається музейна виставка „Герої не вмирають!”

   21 серпня о 12 год. у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставки «Герої не вмирають!», яка присвячена 23-ій річниці Незалежності України та пам’яті Небесної Сотні.

   Основою виставки стали експонати, що пов’язані з подіями зими 2013-2014 року в Україні. А саме починаючи з мирних мітингів у листопаді 2013 року, коли сотні українців, в тому числі волинян, виявили свій протест проти зміни курсу на євроінтеграцію тодішнього Президента Януковича.

   Увазі відвідувачів представлено речі з Луцького майдану (плакати, агітаційні матеріали, фото, особисті речі протестувальників). Найбільш цінними експонатами є речі з Київського Майдану: палиці, щити, уламки бруківки, протигази, шоломи убитих протестувальників, бойові прапори, гільзи. Також залу експозиції прикрашає піаніно родини Наїдків, яке стало у ті буремні події символом Луцького Майдану.

   Окрема частина виставки розповідає про волинян, які загинули 20 лютого на вул. Інститутській у Києві. Завершальні стенди розкривають події російської анексії Криму та реакцію українців на путінську агресію в Донбасі. Чималу кількість експонатів передали безпосередні учасники подій, музейні волонтери та працівники, які створили фонд унікальних раритетів.

   Події зими 2013- 2014 років стали переломним моментом в історії української держави. Революція Гідності – це нова сторінка боротьби за незалежність і обов’язком кожного з нас є пам’ятати усіх борців за волю України.

Слава Україні! Героям Слава!

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 930 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]