Головна » 2014 » August » 4 » Поспішайте! У музеї завершується експонування двох цікавих виставок.
12:39
Поспішайте! У музеї завершується експонування двох цікавих виставок.
Поспішайте! У музеї завершується експонування двох цікавих виставок.

   У Волинському краєзнавчому музеї завершується експонування фотовиставки „Маестро і джаз” (до 10 серпня) та виставки картин, малюнків та фото „Світ творчості Рабіндраната Таґора: Де душа живе без страху…” (до 15 серпня).

   Фотовиставка „Маестро і джаз”, експозиція якої інспірована спогадами видатного джазового композитора Ігоря Стравінського, представляє роботи фотохудожника Олександра Більчука, що відображають найяскравіші моменти і дійових осіб процесу відродження джазових традицій в обласному центрі Волині. Крім того, тут можна побачити унікальну колекцію африканських ударних інструментів та „артефакти”, з допомогою яких джазова музика входила у музичний побут волинян, зокрема, радіоприймачі кінця 50-х років.

   „Джазифікація” розпочиналася і тривала десятиліттями, передусім, завдяки радіо. Із двох найстаріших радіоприймачів, що представлені в експозиції, німецький фірми „GRUNDIG” 1958 року дотепер приймає радіопрограми на ДВ, СВ, і УКВ.

 

   Виставка картин, малюнків та фото „Світ творчості Рабіндраната Таґора: Де душа живе без страху…”, зорганізована спільно з Центром Таґора при Східноєвропейському інституті розвитку.

   Світ творчості Рабіндраната Таґора – це не просто картини, це і фото, і цитати та афоризми з його робіт. Під час виставки постійно лунає музика Таґора (він був і композитором та залишив багату музичну спадщину під назвою „Рабіндрасанґіт” – 3 тисячі пісень) – у виконанні різних артистів та інструментів. Ця виставка – територія переосмислення призначення людини – її прагнення бачити і жити у таких умовах, „де душа живе без страху…” Цими словами розпочинається один з найвідоміших віршів Таґора. Українська журналістка Богдана Костюк назвала свою статтю про Таґора так: „Планета на ім’я Таґор”. Більш влучної назви годі шукати!

Поспішайте!

Ви ще можете встигнути побачити ці

унікальні виставки!

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 788 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]