Головна » 2014 » May » 23 » У Торчинському музеї учні стали ближчими до ЄС.
16:53
У Торчинському музеї учні стали ближчими до ЄС.
У Торчинському музеї учні стали ближчими до ЄС.

   У нинішній час, коли в нашій країні відбуваються зміни не тільки внутрішньо, але й зовнішньополітичних орієнтирів, Україна більше уваги звертає в сторону Європейського Союзу. Тому важливим є поінформованість наших громадян, старшого і молодшого поколінь, про відповідні європейські структури.

   З цією метою у Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового 20 і 22 травня відбулися екскурсії і заходи, спеціально присвячені до Дня Європи в Україні. Проходили вони біля тематичної виставки, яка детально розповідала про Європейський Союз. Адже, це свято було встановлено з метою відзначення дати першого об’єднавчого договору 1951 року.

   20 травня учасниками заходу були учні 10-го класу місцевої школи. Спочатку школярі прослухали тематичну екскурсію, яку провів автор цих рядків. Діти дізналися про те, як формувалася ідея об’єднання європейських країн, які прообрази ЄС існували протягом тривалого процесу розвитку державності в Європі, а також про шляхи і кроки, які вдалося пройти для вироблення єдиних засад спільної політики. Особлива увага зверталася на повноваження та функції владних органів ЄС, таких як Європейський парламент, Рада Європейського Союзу, Єврокомісія та інші. Окремо ознайомилися з матеріалами про Євромайдан і «революцію гідності» та дії ЄС в Україні.

   Після цього в бібліотеці для дорослих Торчина відбувся круглий стіл, де до учасників екскурсії приєдналися завідувач бібліотекою Оксана Мельничук і екскурсовод музею Алла Сахнюк. На обговорення виносилось питання про європейські цінності, переваги і недоліки ЄС. Діти брали активну участь, висловлювали власну думку.

   22 травня екскурсію біля виставки про ЄС заслухали учні Торчинського професійно-технічного ліцею. Доповнювали розповіді екскурсовода особистими роздумами.

   Цікаво, що на питання перспектив розвитку відносин України з ЄС, учні школи і ліцею відповідали однозначно: «Визначальний шлях розвитку зовнішньої політики нашої держави – вступ до Європейського Союзу».

О.Мельник,

директор Торчинського народного історичного музею імені Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 1097 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]