Головна » 2013 » Квітень » 23 » ПАМ’ЯТЬ: не тільки музей, а й вулиця!
16:38
ПАМ’ЯТЬ: не тільки музей, а й вулиця!
ПАМ’ЯТЬ: не тільки музей, а й вулиця!
Волинське краєзнавство, напевно, ніколи не зможе до кінця заповнити той глибинний науковий і дослідницький пласт, який усе своє життя розробляв Григорій Гуртовий із Торчина.
Зберегти ж його здобутки та світлу пам’ять про цього невтомного ентузіаста своєї справи нині покликані працівники заснованого ним народного історичного музею. Саме тому, втративши свого вчителя й наставника, вони висловили пропозицію про присвоєння цьому культурному закладу імені його творця — Григорія Олександровича Гуртового, яку підтримала Луцька районна рада.
Її голова Ігор Волошенюк зініціював громадське обговорення цього в принципі безсумнівного питання. Надійшло одинадцять листів-пропозицій від представників торчинської громади, які висловили спільну думку: музею імені Гуртового – бути! Для втілення її в життя залишилися тільки певні офіційні формальності. Готується й офіційне звернення до Торчинської селищної ради, аби на її найближчій сесії депутати розглянули питання про присвоєння імені Гуртового одній із нових вулиць селища. Адже це — лише краплина в морі нашої пам’яті про видатного волинянина, вважає Світлана Зозуля.
 
Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 1034 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]