Головна » 2013 » April » 11
   Митрополит Волинський і Луцький Ніфонт передав до Музею волинської ікони плащаницю роботи провінційного іконописця початку ХХ ст., а житель с.П'ятидні Володимир-Волинського району Іван Герус – дві літографії.
   11 квітня у приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбулося відкриття фотодокументальної виставки під назвою «Історія «Пласту» на Волині», яка присвячена 101-ій річниці з часу складання першої пластової присяги (яку відзначають 12 квітня і вважають днем народження «Пласту»).
   У Волинському краєзнавчому музеї відбулася зустріч керівників облдержадміністрації та Луцької міської ради з колишніми в’язнями фашистських концтаборів та було розгорнуто виставку «День пам’яті. Ніхто не забутий!».
   З нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських таборів, у приміщенні Володимир-Волинського історичного музею продовжується експонування фотодокументальної виставки. Її матеріали висвітлюють історію як нацистських «таборів смерті» 1941-1944 років, так і радянського ГУЛАГу 1930-1950-их роках.
   11 квітня у приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбулося відкриття виставки творів відомої української мисткині та мистецтвознавця Аркадії Оленської-Петришин (1935 – 1996). Це низка творів олійного та графіки, що були виконані у продовж життя.