Головна » 2013 » April » 26
   26 квітня у Волинському краєзнавчому музеї відбулося підбиття підсумків та нагородження переможців Дев’ятнадцятого обласного конкурсу на кращу писанку «Волинська писанка третього тисячоліття».
   Ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС були 18 офіцерів та службовців самостійної державної пожежної частини №-4 по охороні міста Ковеля. П'ятеро з них вже відійшли у вічність. У тих, хто живий і проживає в Ковелі є традиція - щороку відвідувати кімнату-музей пожежної справи. Серед експонатів тут на почесному місці фото та документи епохи Чорнобиля.
   З метою ознайомлення з музеями Волині, обміну досвідом та вивчення туристичного потенціалу краю, 26 квітня область відвідала група працівників музеїв Чернігівської області на чолі з президентом Національного комітету ІСОМ, директором Чернігівського обласного історичного музею імені В.В.Тарновського Сергієм Лаєвським.
   Співробітники музеїв Чернігівщини побували у Волинському краєзнавчому музеї, де для них провели екскурсії по експозиціях відділів природи, давньої та новітньої історії, а також тематичних виставках. В обласному музеї відбулося професійне спілкування фахівців-музейників та обмін досвідом музейної роботи.
   В музеї історії СНУ імені Лесі Українки студенти хімічного факультету зустрілись із завідувачем кафедри здоров’я та фізичної культури, доцентом Анатолієм Вольчинським.