Головна » 2013 » April » 26 » Чорнобиль у долях ковельчан (ВІДЕО).
16:48
Чорнобиль у долях ковельчан (ВІДЕО).
Чорнобиль у долях ковельчан (ВІДЕО).
Серед ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС — 18 службовців самостійної державної пожежної частини №-4 по охороні міста Ковеля. Щороку в цей день ковельські пожежні — учасники ліквідації аварії збираються разом, аби зустріти друзів, з ким пліч-о-пліч довелося протистояти смертельній небезпеці. Пом'янути тих, хто відійшов у вічність. Розповісти про Чорнобиль тим, хто продовжує нести нелегку службу рятувальника людських життів.



Командир відділення водіїв СДПЧ-4 Віталій Поліщук потрапив в епіцентр аварії в травні 1986-го. І був серед тих, хто виконував найнебезпечніші та найскладніші завдання в перші тижні ліквідації наслідків вибуху реактора на Чорнобильській АЕС.
Загалом ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС були 18 офіцерів та службовців самостійної державної пожежної частини №-4 по охороні міста Ковеля. П'ятеро з них вже відійшли у вічність. У тих, хто живий і проживає в Ковелі є традиція - щороку відвідувати кімнату-музей пожежної справи. Серед експонатів тут на почесному місці фото та документи епохи Чорнобиля.



Полковник внутрішньої служби у відставці Юрій Савчук в минулому керував гарнізоном ковельських пожежних. Сам пройшов крізь пекло Чорнобиля, тому достеменно знає проблеми ліквідаторів.
Щороку 26 квітня ковельчани збираються і біля монумента пам'яті жертвам Чорнобиля в парку Слави. Сказати добре слово живим ліквідаторам. Помолитись за душі померлих. До підніжжя пам'ятника традиційно лягають квіти. Як знак нашої пам'яті. І перестороги майбутнім поколінням.
 
Джерело: ТЦК, 26.04.2013
Категорія: Ковельський історичний музей | Переглядів: 1188 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]