Головна » 2013 » April » 23
   23 квітня у Музеї волинської ікони відбулась презентація книги-альбому «Музей волинської ікони». Участь у презентації взяли митрополит Волинський і Луцький УПЦ Ніфонт, митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл, а також священнослужителі УПЦ та УПЦ КП. Також були присутні голова Волинської облради Володимир Войтович та заступник голови Волинської ОДА Олександр Курилюк.
   Віднедавна музей історії Луцького братства з некрополем, що досі діяв на громадських засадах, набув статусу відділу Волинського обласного краєзнавчого музею. Його експозиція – це не лише частина минувшини міста, області, України. Найперше – це історія Українського Православ’я.
   Орденом Святого Великого князя Володимира за заслуги у відродженні духовності в Україні відзначив директора Волинського краєзнавчого музею Анатолія Силюка Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філаре́т. Вручив нагороду очільник Волинської єпархії УПЦ КП митрополит Михаїл.
   Волинське краєзнавство, напевно, ніколи не зможе до кінця заповнити той глибинний науковий і дослідницький пласт, який усе своє життя розробляв Григорій Гуртовий із Торчина.