Головна » 2013 » Квітень » 23 » У Луцьку презентовано книгу-альбом „Музей волинської ікони”.
21:44
У Луцьку презентовано книгу-альбом „Музей волинської ікони”.
У Луцьку презентовано книгу-альбом „Музей волинської ікони”.
23 квітня 2013 року у Музеї волинської ікони відбулась презентація книги-альбому «Музей волинської ікони». Про це повідомляє «Волинська правда».
Участь у презентації взяли митрополит Волинський і Луцький УПЦ Ніфонт, митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл, а також священнослужителі УПЦ та УПЦ КП. Також були присутні голова Волинської облради Володимир Войтович та заступник голови Волинської ОДА Олександр Курилюк.



Сама книга-альбом «Музей волинської ікони» вийшла друком у грудні минулого року на замовлення Державного комітету телебачення і радіомовлення України за програмою «Українська книга» 2012 року. Видавець і виготовлювач – «Видавничий дім АДЕФ-Україна». У книзі-альбому, наклад якої становить тисячу примірників представлений повний опис експонатів Музею Волинської ікони із повнокольоровими репродукціями більше ста кращих зразків сакрального мистецтва Волині, які представлені у музеї. Самі ці твори систематизовані і представлені у розділах: «Волинський іконопис XVI – XVIII століть», «Релігійний живопис західноєвропейської традиції XVIII – XIX століть». «Різьблення та скульптура XVII – початку XIX століть». Окремий розділ присвячений Чудотворному Холмському образу Богородиці.
 «Від цього образу і тут відбуваються чудеса. Нехай Милосердний Господь з висоти Небес благословить вас, шановні працівники цього музею за ваші труди, спрямовані на збереження нашої духовної спадщини», – зауважив, у своєму слові, митрополит Волинський і Луцький УПЦ Ніфонт.
«Для нас властиве шанобливе ставлення до ікон – святих образів. Нехай Господь допомагає вам», – сказав, звертаючись із словами вдячності до працівників Музею волинської ікони, митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл.
 «Поріг цього закладу переступаєш із особливими почуттями. І коли в нас, в обласній раді йде мова про нашу духовність, про збереження історичної спадщини – наші депутати одностайні і єдині, незважаючи на партійну приналежність», – додав голова Волинської облради Володимир Войтович.
Митрополит Волинський і Луцький УПЦ Ніфонт зробив Музею волинської ікони подарунок – факсимільне видання Луцького Євангелія.
А митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл вручив директору Волинського краєзнавчого музею, структурним підрозділом якого є Музей Волинської ікони нагороду УПЦ КП – орден святого рівноапостольного князя Володимира ІІІ ступеня.
В свою чергу працівники музею зробили подарунок для духовних навчальних закладів Волині – Волинської духовної семінарії УПЦ та Волинської православної богословської академії УПЦ КП. Обидва духовні навчальні заклади отримали по примірнику книги-альбому «Музей волинської ікони».
Під час презентації лунали і духовні пісне співи у виконанні кліросного хору Свято-Троїцького кафедрального собору УПЦ КП Луцька «Богоспів» під керівництвом протоієрея Юрія Хлопецького.
 
Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 1345 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]