Головна » 2013 » Листопад » 19 » ВІД ВАЖКОЇ НЕДУГИ ЇЇ РЯТУЄ МИСТЕЦТВО.
13:38
ВІД ВАЖКОЇ НЕДУГИ ЇЇ РЯТУЄ МИСТЕЦТВО.
ВІД ВАЖКОЇ НЕДУГИ ЇЇ РЯТУЄ МИСТЕЦТВО.
Виставка художніх робіт Неллі Гергель (на фото) у Торчинському народному історичному музеї імені Григорія Гуртового запрошує в дивовижний і неповторний світ, у якому граційно позують птахи, оживають квіти, милують око натюрморти з фруктами, чекають нашого тепла домашні улюбленці – котики і песики, – пише «Волинь-нова».
– Прилучення до мистецтва дає крила, заповнює те, чого ми позбавлені у повсякденному житті, – вважає Неллі Гергель.
Колись вона мріяла про блискучу кар’єру, успішно закінчила у Торчині середню школу, вивчала англійську мову на Київських державних курсах іноземних мов. Але важка недуга змінила плани на життя, скувавши їй руки і ноги. І тоді 26-літня дівчина вперше спробувала свої сили у живописі. А за кілька років несподівано для себе дебютувала в літературі – написала п’єсу за мотивами української народної казки «Лисиця і журавель». Любов до природи, захоплення квітами відкрило у Неллі ще й талант журналіста – понад 10 років вона веде ботанічну рубрику «Маківка» на шпальтах районної газети «Слава праці». Її матеріали про флору рідного краю публікувала «Волинь» та інші обласні видання.
Перша персональна виставка художниці відбулася у 2001 році в Центрі народної творчості Луцька. А нинішня, яка експонується у народному історичному музеї імені Григорія Гуртового, дає можливість оцінити весь художній доробок 46-річної майстрині.
Леся БОНДАРУК
Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 931 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]