Головна » 2014 » September » 3 » Урок „Україна – єдина країна” у Торчинському музеї.
11:33
Урок „Україна – єдина країна” у Торчинському музеї.
Урок „Україна – єдина країна” у Торчинському музеї.

   Для кожного з нас найдорожча і найрідніша земля, на якій ми народились, де живуть наші батьки, рідні. Це наша рідна Україна. Так історично склалось, що український народ протягом багатьох століть змушений гуртуватись у боротьбі за свою незалежність та соборність. Не винятком є і нинішня ситуація в нашій країні. Саме для того, щоб сформувати у молодого покоління національну свідомість, виховати справжніх патріотів, перший урок, який розпочався у навчальних закладах, проходив під назвою «Україна – єдина країна». Для учнів 4-Б та 4-В класів Торчинської ЗОШ I-III ст. цей урок відбувся у Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового. Розпочався він з виконання гімну «Ще не вмерла Україна». Директор музею О.В.Мельником та екскурсовод А.В.Сахнюк ознайомили юних відвідувачів з історією походження та значенням іще двох державних символів – герба та прапора, які об’єднують українських громадян незалежно від того, проживають вони у східних чи західних регіонах країни. Діти почули розповідь про славних синів, що словом і ділом боролись за її встановлення, розвиток та незалежність, зокрема геніального поета та пророка Тараса Шевченка, який своїм словом єднав і нині єднає український народ у боротьбі за краще, гідне майбутнє. Учні дізнались і про діяльність княгині Ольги, Володимира Великого, Ярослава Мудрого, славних гетьманів українського козацтва – Богдана Хмельницького та Івана Мазепу, Михайла Грушевського, Симона Петлюри, Степана Бандеру, Романа Шухевича, на прикладі яких потрібно вчитись, аби зберегти й розбудувати Українську державу.

   Відбулось ознайомлення з тематичною виставкою «Україна – понад усе!», на якій показано події під час революції Гідності та теперішньої ситуації на Сході країни. Хвилиною мовчання учні та присутні вшанували пам’ять героїв Небесної сотні та бійців, які загинули в зоні АТО. Біля виставки «Єдина країна» діти змогли побачити малюнки, які виконані у патріотичному стилі, листи, написані юними волинянами для солдатів, котрі захищають територіальну цілісність нашої держави, виконані у блакитно-жовтих кольорах голуби як символ миру на рідній ненці-Україні. На закінчення учні пообіцяли вивчати історію та робити все для того, щоб наша країна, як і кожна українська родина, була дружньою, сильною і єдиною.

Джерело: Торчинський народний історичний музей імені Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 836 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]