Головна » 2016 » August » 31 » «Чарівний світ бісеру» – у Торчинському музеї
14:41
«Чарівний світ бісеру» – у Торчинському музеї
«Чарівний світ бісеру» – у Торчинському музеї

Мистецтво виготовлення прикрас із бісеру, як і вишивка, прийшло до нас із глибини історії. З покоління у покоління передавалась техніка виготовлення оздоб, узорів та народних орнаментів. Завдяки своїй різноманітності, барвистості, самобутнім народним мотивам, витонченості бісерні прикраси чарують своєю красою, вражають оригінальністю форм та кольорових поєднань.

В цьому можна переконатися, оглянувши виставку «Чарівний світ бісеру», що діє у Торчинському історичному музеї імені Г. Гуртового. На ній представлені вироби жительки Луцького району Степанової Неоніли Василівни, яка працює бібліотекарем у с. Городище-Перше.

Декілька років тому вона почала захоплюватись різними видами рукоділля, та найбільше до душі припало виготовлення речей з бісеру. Роботи автора наповнені барвистістю, фантазією і добротою. Око милують прекрасні квіти та деревця, які виглядають як справжні. Вони можуть подарувати радість та стати окрасою інтер’єру вашого будинку. Дивлячись на таку бісерну казку, складно повірити, що все це витвір рук людини.

Усіх бажаючих поринути у чарівний світ бісероплетіння, запрошуємо до музею у містечку Торчин. Виставка авторських робіт майстрині Неоніли Василівни буде відкрита для огляду до початку жовтня цього року.

Алла Сахнюк,
екскурсовод ТНІМ ім. Г. О. Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 884 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]