Головна » 2018 » May » 29 » «Шевченко іде на Волинь»
09:31
«Шевченко іде на Волинь»
«Шевченко іде на Волинь»

157 років тому великий світоч нашого народу й творець нової української літератури Тарас Шевченко назавжди повернувся на рідну землю. А 172 років тому Шевченко побував у ряді сіл, міст і містечок Великої Волині... Незабутній образ великого Кобзаря, як і його творчість, глибоко шанують на Волині і Поліссі.

Саме цій темі був присвячений захід, якій відбувся нещодавно в Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового. Учасниками його стали учні ЗОШ I-II ст. с. Веселе. Присутні перегорнули кілька цікавих сторінок історії нашого краю, перенеслися у ті часи та пройшлися дорогами і стежками, якими більш ніж півтора століття тому мандрував поет.

Про те коли і за яких обставин ця подорож була здійснена, діти дізнались з розповіді наукового працівника А. В. Сахнюк. Також демонструвались матеріали тематичної виставки «Згадав свою Волинь святу І волю-долю молодую», які дали можливість ще більше розкрити дану тему.

У своїх творах Тараса Шевченко залишив спогади про нашу благодатну землю. Їх і декламували учні. Також були зачитані тексти українських народних пісень, записаних поетом у Почаєві.

Тарас Шевченко своєю творчістю збагатив волинезнавчу скарбницю. У своїх творах показав не лише велику любов до Волині, а й глибокі знання з її минулого, передав нам у спадок ту свою велику любов до неї як найбільший духовний скарб своєї душі. А нам залишається щиро пройматися гордістю від того, що доля Кобзаря пов’язана також з нашим краєм.

Джерело: Торчинський народний історичний музей імені Г. О. Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 527 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]