Головна » 2018 » Травень » 21

Волинський краєзнавчий музей запрошує оглянути фотовиставку «Олексій Ошуркевич. 85 років від дня народження відомого українського фольклориста, етнографа, краєзнавця». На ній представлені світлини з особистого архіву дослідника, що зберігається у фондах музею.

З нагоди Міжнародного дня музеїв у Ківерцівському районному краєзнавчому музеї відбулось відкриття фотовиставки «Цуманська пуща в об’єктиві Андрія Остапенка» та презентація Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща».

Волинський краєзнавчий музей та кафедра документознавства і музейної справи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки з нагоди Міжнародного дня музеїв провели Восьмий круглий стіл на тему «Музейна справа на Волині: історія, теорія і практика».

До Дня Європи у Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового відбулася тематична година, на яку була запрошена молодь, адже саме вона чине найбільше має розуміти та аналізувати процеси співпраці та спільного розвитку України з європейськими країнами.

24 травня об 11 год. у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться театралізована екскурсія «Федір Вовк подорожує Волинню».

23 травня о 12:00 у Волинському краєзнавчому музеї, за участі обласної Просвіти, Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України та ін., відбудеться презентація книги Івана Пущука «Волиняни про «Волинь-43»: українська пам’ять про польську експансію на Український Північний Захід у 1938-1944 рр. Усноісторичні свідчення».

19 травня на території Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського з нагоди Міжнародного дня музеїв відбувся V фестиваль народного мистецтва “Над Королівським Шляхом”, приурочений 100-річчю з часу проголошення Української Держави.

23 травня у м. Луцьк на вас чекає сase studies від музею Тустані та іноземних музеїв.

З нагоди Міжнародного дня музеїв, який відзначається 18 травня, у Камінь-Каширському народному краєзнавчому музеї відбувся тематичний захід.