Головна » 2018 » May » 21 » В обласному музеї презентують книгу про те, як українці пам’ятають Волинську трагедію
11:40
В обласному музеї презентують книгу про те, як українці пам’ятають Волинську трагедію
В обласному музеї презентують книгу про те, як українці пам’ятають Волинську трагедію

23 травня 2018 року о 12:00 у Волинському краєзнавчому музеї, за участі обласної Просвіти, Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України та ін., відбудеться презентація книги Івана Пущука «Волиняни про «Волинь-43»: українська пам’ять про польську експансію на Український Північний Захід у 1938-1944 рр. Усноісторичні свідчення».

Аналіз подій українсько-польського протистояння 1938-1944 рр. здійснено на основі пам’яті волинян – аудіо та писемних спогадів тогочасних жителів кожного існуючого тоді населеного пункту Волинської, Рівненської областей, Південної Волині (Кременеччини), а також тодішніх українськомовних місцевостей Холмщини, Підляшшя і Берестійщини. Опитування дало змогу накопичити аутентичний матеріал, який є вартісним для доповнення обмеженого обсягу відомостей, що їх акумулювали архівні документи.

Аутентичні свідчення учасників подій дають можливість суттєво уточнювати перебіг ряду подій, по-новому визначити їх суть – зокрема, предметніше вести розмову про передумови, початок та перебіг протистояння, а головне – про кількість загиблих.

Увазі читача представлено підсумок праці І. Пущука у вигляді коментованого дайджеста з близько півтори тисячі диктофонних записів розповідей та писемних тверджень осіб, які мають право зватися авторами найбільшої аутентики. Скрупульозно дотримано географічної повноти охоплення терену.

Книга розрахована на журналістів, науковців, студентів, усіх, хто поглиблено цікавиться історією краю.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 498 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]