Головна » 2018 » May » 21 » Восьмий круглий стіл на тему «Музейна справа на Волині: історія, теорія і практика»
15:26
Восьмий круглий стіл на тему «Музейна справа на Волині: історія, теорія і практика»
Восьмий круглий стіл на тему «Музейна справа на Волині: історія, теорія і практика»

Волинський краєзнавчий музей та кафедра документознавства і музейної справи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки з нагоди Міжнародного дня музеїв провели Восьмий круглий стіл на тему «Музейна справа на Волині: історія, теорія і практика». Для обговорення було запропоновано ряд тем, що стосуються теоретичних та методологічних проблем сучасного музеєзнавства та пам’яткознавства.

Чи не найбільший інтерес викликала тема «Олекса Ошуркевич (1933–2010) – український фольклорист, етнограф, музейник, краєзнавець. До 85-річчя від дня народження». До її обговорення долучились Олександра Кондратович – відомий етнолог і фольклорист з Луцька, Людмила Мірошниченко-Гусак – завідувач відділу етнографії і народних промислів Волині, який двадцять років тому створював Олекса Ошуркевич.

Спогадами про О. Ошуркевича поділився заслужений працівник культури України, майстер народної іграшки Іван Сидорук.

Хвилюючим був виступ Галини Якимів наукового співробітника Музею історії міста Болехова, яка у своєму виступі «Краєзнавство як основа взаємин Олексія Ошуркевича і Романа Скворія» розповіла про дружбу і співробітництво цих двох дослідників. Вона подарувала до фондів музею листи з переписки Р. Скворія з О. Ошуркевичем та краєзнавчі видання свого батька Романа Скворія.

Ряд дослідників звернулись до теми «Сучасні технології в діяльності музею». Музейні працівники поділилися своїми напрацюваннями в експозиційній, фондовій та науково-освітній роботі.

У роботі круглого столу взяли участь студенти факультету історії, політології та національної безпеки (спеціальність – Музейна справа та охорона пам’яток історії та культури) Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

За матеріалами круглого столу буде виданий науковий збірник.

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 493 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]