Головна » 2018 » May » 21 » «Пізнаємо Європу разом» в Торчинському музеї
14:39
«Пізнаємо Європу разом» в Торчинському музеї
«Пізнаємо Європу разом» в Торчинському музеї

З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи. Протягом травня традиційно проходяться різноманітні заходи, спрямовані на ознайомлення якомога ширшого кола громадськості з європейськими цінностями та традиціями, популяризації загального європейського культурного надбання, розширення знань з питань європейської інтеграції.

З такою метою у Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового відбулася тематична година, на яку була запрошена молодь, адже саме вона чине найбільше має розуміти та аналізувати процеси співпраці та спільного розвитку України з європейськими країнами. Захід був поділений на дві частини – інформаційну та практичну.

Спочатку директор закладу Мельник О. В. на основі матеріалів представлених на виставці розповів присутнім про історію створення Європейського Союзу та його роль у світі, про шляхи співробітництва між Україною та ЄС, його символіку, структуру виконавчих органів. Окремо наголошувалось на європейських цінностях та прагненнях їх досягнення в українців, що підтвердилось під час подій Революції гідності.

Після цього з учнями ліцею було проведено вікторину «Що я знаю про Європу». Учасники, поділившись на дві команди, з азартом включилися до конкурсних змагань. Завдання, які виконували юнаки стосувались обізнаності з прапорами країн Європи, назвах найбільших міст, імен видатних особистостей, національних страв країн-членів ЄС.

В такий спосіб учасники заходу поглибили свої знання про європейські країни та зрозуміли, що шануючи спільні цінності, спільну історію, ми можемо будувати спільне майбутнє.

Джерело: Торчинський народний історичний музей імені Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 527 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.2/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]