Головна » 2017 » December » 11 » Зустріч з волонтерами відбулася у Торчинському музеї імені Г.О.Гуртового
10:51
Зустріч з волонтерами відбулася у Торчинському музеї імені Г.О.Гуртового
Зустріч з волонтерами відбулася у Торчинському музеї імені Г.О.Гуртового

Нещодавно у Торчинському історичному музеї імені Г.О.Гуртового відбулася цікава зустріч з волонтерами, організована спільно з працівниками Бібліотеки-філії для дорослих смт. Торчин і місцевим осередком «Союзу українок».

Завітали на зустріч активні військові волонтери – Василь Пристайчук з Торчина, Юрій Щербик з с. Усичі Луцького району та Віталій Лісецький з с. Зубильного Локачинського району. З самого початку російської агресії вони надають різносторонню допомогу нашим військовослужбовцям на Сході України – технікою, необхідними побутовими речами та іншим. Захід зібрав зацікавлених мешканців Торчина та довколишніх сіл, які неодноразово передавали певні речі солдатам, та учнів 10 – 11 класів Торчинської одинадцятирічки. Волонтери згадували як починали займатися цією справою, розповідали про те, як відбувається поїздка до прифронтових територій, як цих речей (а найперше – уваги й відчуття підтримки) чекають солдати на передовій, з якими труднощами доводиться зустрічатися у діяльності. З хвилюваннями розповіді слухала уродженка прифронтових сьогодні теренів Донеччини Євгенія, якій ці люди доброї волі допомогли переїхати на Волинь, у всьому підтримують і сьогодні.

У цей день відбулася прем’єра пісні Юрія Щербика «Дорогами життя та бездоріжжям», присвяченої українському волонтерському рухові. Він добре відчув, що таке підтримка небайдужих людей, коли у 2014 р. воював на Сході України. Відтоді розпочався новий етап у його творчості – написані десятки віршів, видано дві збірки. Частина віршів стала піснями, з якими сьогодні Юрій Щербик їздить і на фестивалі, і в солдатські окопи.

Спілкування відбувалося у теплій, душевній атмосфері. У музейному залі побувала також перша вчителька Василя Пристайчука і Віталія Лісецького Валентина Добош, яка пригадувала шкільні роки і дякувала їм за доброту. Щирі слова пошани волонтерам від усіх учасників заходу висловила голова «Союзу українок» Торчина Людмила Піхоцька. За небайдужість, патріотизм і високу громадянську свідомість кожен із них отримав Подяки від Торчинської селищної ради, а від організаторів – мистецькі подарунки, виконані місцевою художницею, співробітницею музею Ніною Фесенко. Алла Ревуцька подарувала обереги – ангелочки, виготовлені з дітьми у районному Будинку школяра, де працює. А Оксана Пташинська з Усич вручила подаруночки і від себе.

Дякуємо Віталію Лісецькому, Юрію Щербику та Василю Пристайчуку за те, що виконують таку необхідну справу, а також за ці години спілкування.

Надійних ангелів-охоронців вам на шляху!
І всім нам – переможного миру!

Олександр Мельник,
директор ТНІМ ім. Г. О. Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 634 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]