Головна » 2018 » March » 1 » Торчинський музей до 147-ї річниці від дня народження Лесі Українки
14:05
Торчинський музей до 147-ї річниці від дня народження Лесі Українки
Торчинський музей до 147-ї річниці від дня народження Лесі Українки

Колектив Торчинського народного історичного музею імені Г.О.Гуртового відгукнувся на запрошення вчителів Навчально-виховного комплексу №26 м. Луцьк долучитись до заходів, які відбувались у цьому закладі до вшанування пам’яті геніальної поетеси Лесі Українки. Працівниками була підготовлена та представлена до уваги виставка «Найрідніший рідний край».

Також були проведені тематичні екскурсії, під час яких учні 5-6 класів дізнались про місця проживання та перебування письменниці на Волині, поезії, які були написані нею в цьому краї та історію створення драми-феєрії «Лісова пісня», основою якої стали волинські мотиви. Діти з цікавістю слухали розповідь, задавали запитання та спілкувались з екскурсоводом.

Окрім цього, була надана можливість побачити видання, пов’язані з життям, творчістю та вшануванням нашої славетної землячки. Велике захоплення у присутніх викликали факсимільне видання «Колодяженські пісні з рукописного зошита в записах Лесі Українки та Ольги Косач» та фототипічне – «Народні мелодії. З голосу Лесі Українки записав і упорядкував Климент Квітка», а також книга вибраних творів Лесі Українки «Слово, моя ти єдиная зброє…», адресована українським воїнам, які відстоюють незалежність України. Учні ознайомились з матеріалами путівників «Літературно-меморіальний музей Лесі Українки в Колодяжному», «Колодяжне – колиска Лесиного таланту» та з задоволенням виявили бажання побувати у цьому куточку волинського краю, який був для письменниці наймиліший.

Джерело: Торчинський народний історичний музей імені Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 527 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]